Nakışlı Cübbe

Nakışlı Cübbe

Mezuniyet törenlerinin özel kıyafetleri durumuna gelen cübbelerin farklı çeşitleri türleri bulunmaktadır. Cübbe ve kepler mezuniyet töreninde öğrencilerin geleneksel kıyafetleri haline gelmiştir. Ortaokuldan üniversiteye varıncaya kadar her mezuniyette bu kıyafetler giyilmektedir. Cübbelerin çok daha özel olmasını isteyen öğrenciler için nakışlı cübbe seçeneği de bulunmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi bu cübbelerin üzerinde işlemeler yani nakışlar bulunmaktadır. Böylelikle cübbeler klasik görünümden biraz olsun uzaklaşmakta ve çok daha güzel görünmektedir. Cübbelerde kullanılacak nakşa bağlı olarak söz konusu kıyafetlerin havası daha da farklılaşmaktadır. Böylelikle insanların özel günlerinde çok daha özel kıyafetler giymesi mümkün olmaktadır. Okulunu başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyetlerde farklı nakışlara sahip olan cübbeleri giyebilmektedir.

Nakışlı Cübbe ve İşçilik Kalitesinin Önemi

Nakışlı cübbe yine alpaka kumaştan üretilmektedir. Normal cübbelerde kullanılan bu kumaşın ağırlığı 172 gramdır ve kıyafetlerin çok daha güzel görünmesini sağlamaktadır. Alpaka kumaşın parlak yapısı mezuniyet törenlerinde öğrencilerin hem daha hoş görünmesine neden olmakta hem de dikkat çekici bir görünüme kavuşmalarını sağlamaktadır. Dolayısıyla söz konusu kumaşın kullanımı son derece önemlidir. Ayrıca bu kumaşın üzerine yapılan nakışlar son derece güzel görünmektedir. Bunun dışında kullanılacak işçiliğin kalitesinin yüksek olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kumaşın kesiminden dikimine kadar her aşamada işçilik kullanılmakta ve bunun kalitesi cübbenin genel görünümünü etkilemektedir. Bunun dışında işçilik, nakışların kusursuz olması adına da son derece büyük önem taşımaktadır. İnce bir işçiliğin gerektirdiği nakışların güzel ve hatasız bir şekilde beklentilerin karşılanması açısından önemlidir.

Nakışlı Cübbe ve Tasarım Farklılıkları

Nakışlı cübbe genellikle hakim yakalı olacak şekilde dikilmekte ve içerisine de tela eklenmektedir. Böylece genel görünüm çok daha hoş olmaktadır. Söz konusu cübbelerde en önemli konulardan bir tanesi de tasarımdır. Tasarım için karar verici mercilerin dikkat etmesi gereken en önemli husus cübbeleri kullanacak olan yaş grubudur. Öğrencilerin yaşına uygun renk ve nakışların tercih edilmesi gerekmektedir. Böylelikle öğrencilerin cübbeleri beğenmesi daha kolay olmakta ve mezuniyet törenindeki mutluluklarını artırmaktadır. Nihayetinde nakışlı cübbelerle bilinmesi gereken hususlar genel itibariyle bu şekildedir.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir