Cübbe Nedir?

Cübbe Nedir?

Mezuniyet günleri öğrenciler için hayatlarının en önemli günlerinden biri olarak hatırlanmaktadır. İnsan bu özel günü hayatında bir kez yaşayacağı için bu gün ile ilgili tüm ayrıntılar ve faaliyetler özenle hazırlanmaktadır. Mezuniyet töreninde giyilecek olan kıyafetler genellikle cübbe ve kepten oluşan özel kıyafetlerdir.  Cübbe nedir sorusunun cevabı bulunarak bu kıyafetin önemi daha iyi anlaşılabilmektedir. Cübbe boydan hazırlanan ve üzerinde değişik detaylar eklenen kıyafettir. Cübbe ilk olarak üniversite öğrencilerinin okul kıyafeti olarak kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonraları ise bu kıyafet sadece mezuniyetlerde giyilen kıyafetin adı olmuştur. Cübbe farklı renk ve tasarımları ile mezun olunana okulların özelliklerini yansıtacak şekilde hazırlanmaktadır.

Cübbe Nedir ve Cübbenin Özellikleri Nelerdir?

Mezuniyet denildiğinde aynı renk ve desende kıyafetleri giyerek sahneye çıkıp diplomasını alan öğrenciler akla gelmektedir. Mezuniyet törenlerinin vazgeçilmezi olarak görüle cübbe ve kep ikilisi bu güne özel olarak eğitim kurumları tarafından kiralanır veya satın alınır. Cübbe nedir diye soran kişiler için verilebilecek en doğru cevap mezuniyet elbisesidir olmalıdır. Bu kıyafetlerin renkleri farklı olabildiği gibi kumaşlarında da farklılıklar bulunabilmektedir. Saten cübbeler üretilebildiği gibi alpaka kumaş üzerine farklı kesimlerle tasarlanmış cübbeler de bulunmaktadır. Cübbenin üzerine farklı renklerle detaylar eklenebilmektedir. Bunun yanında cübbe üzerine işlemeler de yapılmaktadır. Cübbenin rengi ve özellikleri mezun olunan okula göre değişiklik göstermekle birlikte ayrıntıların dışında temel özellikleri aynıdır.

Cübbe Nedir ve Cübbe Modelleri

Cübbeler farklı okul türlerinin mezuniyetlerinde kullanıldığı gibi tasarımlarında da farklılıklar söz konusu olmaktadır. Bunlar tek parça ve renk cübbelerin varlığının yanında iki hatta üç renk kullanımıyla cübbe diklimi olarak da karşımıza çıkmaktadır. Alpaka kumaş üzerine saten kumaşla hazırlanan cübbe modellerinde yan taraftan aşağıya sarkan ve özel işlemelerle süslenmiş omuz püskülü de bulunabilmektedir. Cübbe nedir sorusunu cevabını bulduktan sonra cübbe modellerinin varlığı da insanların dikkatini çekmiştir. Cübbe modellerinin yaka kısmına bakıldığında hakim yaka cübbe modellerinin yanında “V” yaka cübbe modelleri de en çok tercih edilen cübbe modelleri arasında yerini almış durumdadır. Cübbe modelleri gün geçtikçe farklı modellerle insanların en güzel anlarında yanlarında olmaya devam edecektir.

 

 

 

 

 

 

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir