Kırmızı mezuniyet kep püskülü

Kırmızı kep püskülü 

Çoğumuzun hayali gelecekte iyi bir meslek ve iş sahibi olmaktır. Ancak bunun için öncelikle iyi bir okul ve bölüm kazanmak isteriz. Takip eden zamanlarda meslek eğitimi alırız ve ayrıca geçen yıllar süresince hem kendi alanımızda hem de gündelik hayat ile ilgili birçok şey öğreniriz. Bu süreler boyunca edinilmiş her türlü tecrübeyi sona erdireceğimiz mezuniyet günü gelir çatar. Diploma töreninin heyecanı, okulu bitirmiş olmanın verdiği haklı gururla üzerimize bir mezuniyet cübbesi giyiveririz. Buna bir de okuduğumuz bölüm neticesinde kırmızı kep püskülü eklediğimizde, o gün artık hayatımız boyunca unutulmaz olur. İlerleyen her saatte çekilen fotoğraflar, gülümseyen mutlu yüzler ve kariyer planları ile daha da bir havaya gireriz.

Neden kırmızı cübbe ve kep?

Her okulun kendini temsilen kullandığı siyah artı bir farklı bir renk bulunmaktadır. Bunu okullar kendi yönetmelikleri üzerinden oy birliği ile belirlemektedirler. Kimi okullar siyah cüppe ve kep üzerine mavi, yeşil, sarı gibi renkleri tercih ederken, kimi okullar da kırmızı siyah bir cüppeyi tercih etmektedirler. Buna bir de kırmızı kep püskülü ile bütünlük kazandırmaktadırlar. Üstelik bazı okullar direk kırmızı kep kullanmayı uygun görmüşlerdir ki mezunlarına çok yakışan bu renk ile başarılarını daha da perçinlemişlerdir.

Şimdi diploma zamanı…

Ve o büyük an gelir… Kız öğrencilerin cübbeleriyle tam uyumlu cübbe altı kıyafetleri, erkeklerin yine bu renge uyumlu kravatları ile mezuniyet alanı siyah ve kırmızılardan oluşmuş gibi görünmektedir. Önce okulun ileri gelen öğretim görevlileri ve hatta dekanın yapacağı kısa bir konuşmadan önce öğrenciler sahnede yerini almaya başlar. Ardından kürsüye gelen konuşmacı ve dekanın konuşmaya başlamasıyla tören de başlamış olur. Sırasıyla kürsünün yanına davet edilen her öğrenci ile birlikte törene katılan aileleri de çocukları ile tekrar tekrar gurur duyarlar. Sonunda sıra kep atmaya gelir. Ne güzel bir görüntüdür o. Herkes aynı anda keplerini yukarı attığında bir kırmızı kep püskülü gösterisi başlar ki sormayın. Hayatınızın en güzel ve unutulmaz dakikalarından birini yaşıyorsunuzdur o an.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir