Mezuniyet selfie

Mezuniyet selfie 

O muhteşem gün tüm hızıyla gelmiştir ve siz cübbeniz, elbiseniz, saçınız, makyajınız derken her anlamda eşsiz bir görüntü sergiliyorsunuzdur. Ancak bugünü ölümsüzleştirmek, aynı zamanda da an itibariyle sosyal medyadaki tüm arkadaş ve takipçilerinizle paylaşmak istediğinizde işin rengi biraz değişir. Doğru pozlar ile doğru bir mezuniyet selfie çekimi yapmadığınız müddetçe, o balo sizin içinize sinmeyecektir.

 

Nasıl yapalım peki?

Her işin kendine göre detayları vardır. Buraya kulak verin:

  • İyi bir mezuniyet selfie fotoğrafı için yapmanız gereken ilk şey gün ışığını doğru kullanmak. Mümkünse sahne ışığı da dediğimiz yapay ışıklardan uzak durmalısınız. Ancak gece çekim yapılacak ise ışığı başınızın üzerine almamanızda fayda var. Ayrıca ışık tam aşağıdan geliyorsa da kötü bir görüntü oluşacaktır.
  • Kamera lensi kullanabilirsiniz. Makro lens ve ya balık gözü lens ile yapılan selfie’ler de her zaman daha eğlenceli oluyor.
  • Kadraja kollarınızın girmesi sizi ve haliyle özçekimi kötü gösterecektir. O yüzden zamanlayıcılarınız ile çekim yapabilirsiniz.
  • Dudaklarınızı büzmeyin ve yüzünüzü şekilden şekle sokmayın. Mezuniyet selfie’si çekiyorsunuz sonuçta, 23 Nisan kutlamaları değil.
  • Arka plan seçimine dikkat etmelisiniz. Selfie’nin amacı dikkati tamamıyla size yöneltmektir. Arka planda dikkat çeken ayrıntılar selfie’nin de amacı dışında kullanılmasına neden olacaktır.
  • Filtre kullanımında da dikkatli olmalısınız. Yanlış bir filtre ve araç kullanımı selfie’nizi mahvedebilir.
  • Yüzünüz hangi açıdan en güzel görünüyorsa selfie’de mutlaka onu kullanın. Yüzünüzü çok yana çevirmeniz artık dikkat çekmiyor. Lütfen bunun da bilincinde olun.
  • Daha geniş görüş açıları için selfie çubuğu kullanabilirsiniz.
  • Ciddi pozlar vermeyin. Hafif gülümsemenizi de içine katın. Unutmayın mutlu bir anı fotoğraflıyorsunuz.

Ya sonra…

Mezuniyet selfie çekimlerinizi mutlaka çektikten sonra kontrol edin. Üstünkörü çekip sosyal medyaya attığınız fotoğraflarınızda fark etmediğiniz kısımlar olabilir. Ayrıca her çektiğiniz fotoğrafı da herkesle paylaşmayın. Sizin güzel göründüğünüz ancak en yakın arkadaşlarınızın daha kötü poz verdikleri fotoğraflar olabilir. Sizin açınızdan iyi olan bir fotoğraf, onların kalbinin kırılması için yeterli sebeplere dönüşebilir.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir