Tesettürlü Kep

Tesettürlü Kep

Mezuniyetlerin klasik kıyafeti olan cübbelerin tamamlayıcı parçası olan kepler farklı şekillerde olabilmektedir. Kişilerin tercihine bağlı olarak kepler standart ya da tesettüre uygun şekilde üretilmekte ve buna bağlı olarak da kişiler bunlardan bir tanesinin tercih etmektedir. Tesettürlü kep adından da anlaşılacağı gibi tesettüre önem veren kişiler için üretilmekte ve bunlarla birlikte tesettür rahatlıkla kullanılabilmektedir. Normal keplerden hiçbir farklı bulunmayan bu keplerin en önemli özelliği tesettür kullanımına imkan vermesidir. Kız öğrencilerden bazıları tarafından sıklıkla tercih edilen bu kepler sayesinden öğrenciler hem istedikleri gibi giyinme imkanı bulunmakta hem de kep giyme zevkinden mahrum kalmamaktadır. Dolayısıyla bahsedilen ürün çok büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Tesettürlü Kep ve Renk Seçimi

Tesettürlü kep seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı huşular bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi kumaş seçimidir ki keplerin güzel görünmesinde bunlar son derece etkilidir. Kumaş seçimi yapılırken cübbe kullanılan kumaş ile aynı olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi durumda uyumsuz bir görüntü meydana gelecektir ki bu da bütün kıyafetin kötü görünmesi anlamına gelmektedir. Bunun dışındaki bir başka husus ise renk seçimidir. Burada genellikle cübbede daha fazla olan renk tercih edilmektedir. Böylece kıyafet bir bütün olarak düşünüldüğünde çok daha uyumlu olduğu görülmektedir. Cübbelerde ağılıktaki renk genellikle siyah ya da bordo olmakta ve buna bağlı olarak keplerin rengi de böyle olmaktadır. Fakat farklı renklerle de üretim yapıldığından öğrenciler istediklerini tercih edebilmektedir.

Tesettürlü Kep ve İşçilik Kalitesi

Tesettürlü kep görünümleri birbirine benzese de beden farklılıkları bulunmaktadır. Tesettüre uyumlu olması açısından bu durum son derece önemlidir. Çünkü tesettür kullanımından dolayı normale göre biraz daha geniş olması gereken keplerin ölçülerinin uygun olmaması tesettür kullanımı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden olacaktır. Ayrıca işçilik de son derece önemlidir. Çok fazla işçilik gerektirmiyor gibi gözükse de bu durum son derece önemlidir. Yapılan dikişler, kullanılan iplerin kalitesi gibi hususlar dahi görünümü etkilemektedir. Tüm bunların dikkate alınması ve buna göre tercih yapılması gerekmektedir. Kaliteli ürünler kendilerini görünümleriyle rahatlıkla belli etmektedir.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir