Mezuniyet çerçevesi

İnsan hayatı boyunca ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden tercihlerine göre hepsinden birer kez mezun olabilmektedir. Mezun olmak aslında hayata yeni başladığımız anlamına geldiği için okula veda etmek, geçirdiğimiz günleri ilerde ölümsüzleştirmek için mezuniyet törenleri düzenlenmektedir. Mezuniyet töreninde herkes en güzel kıyafetleri ile geçici diplomalarını alır ve bol bol fotoğraf çekilmek ister. Fotoğraflar çekilirken herkes kendine has pozları ile fotoğraf çekinirken günümüzde moda olan mezuniyet çerçevesi ile ortak noktada buluşarak poz vermektedir. Bu çerçeveler o an düzenlenen mezuniyet, birinci yaş günü, evlilik gibi birçok mecra da tasarlanmaya başlanmıştır. O an düzenlenen kutlamaya uygun çerçeveler hemen hemen her kutlama da karşımıza çıkmaktadır. Bu çerçeveler de önemli olan tasarımın görselliği ve yaratıcılığıdır.

Çerçeve nasıl yapılır

Öncelikle mezuniyet çerçevesi veya başka bir kutlama için mi yapacağımızı kararlaştırdıktan sonra tasarımını belirlemeliyiz. Tasarımı belirlemek tamamen size aittir ve internetten mezuniyet kıyafetlerinize uygun renkte tasarımlar bulabilirsiniz. Sade tasarım ile sadece renkli yazılar ile de çerçevenizin tasarımını tamamlayabilirsiniz. Çerçeve yapmak aslında çok kolay ve basittir. Ahşap çerçeve yapmak için birer metrelik dört adet ahşabı dilerseniz yapıştırıcı ile dilerseniz dübellere daha sağlam bi şekilde yapabilirsiniz. Dübel ile yapmak isteyenler için beş milimetrelik dübeller yeterli olacaktır. En kolay çerçeve yapma işlemi sert kartondan veya mukavvadan yapmak olacaktır ve işlemeleri yapıştırmak süslemek daha kolay olacaktır.

Çerçeve seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji ile gelişmesi ile internet dünyasında her aradığımızı hazır bir şekilde bulabiliyoruz. Bu seçimleri yaparken dikkat edilmesi gereken bir kaç konu var. Bunlardan bir tanesi hangi amaca hangi törene uygun olduğudur. Mezuniyet çerçevesi kullanan kişilerin sadece mezuniyet töreninde kullanılması gerekir. Ardından tasarımın ve renklerin tören kıyafetlerine uygun olmasına dikkat etmeliyiz. Çerçeveler seçilirken boyutlarına dikkat etmeliyiz toplu bir fotoğraf için daha büyük çerçeveler seçmekte fayda vardır. Tek kişilik veya bir kaç kişilik arkadaş grubu için ise daha küçük çerçeveler seçmekte fayda var. Büyük çerçeve seçiminde kartonun çok sert olması ya da ahşap olması fotoğraf çekilirken eğilmemesine ve fotoğrafların düzgün çıkmasını sağlayacaktır.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir