Mezuniyet Püskülü

Mezuniyet Püskülü

Mezuniyet törenlerinin gelenekselleşmiş görüntüsünün adı olan mezuniyet püskülü olmazsa olmazdır. Keplerin özelliği olan püsküllerin renk seçeneği de bir hayli geniş alana sahiptir. Mezuniyet kıyafetinin tamamlayıcı tokası olarak nitelendirilen püsküller cübbenin tamamlayıcı öğesidir. Özel olarak kişilerin seçimlerine göre de üretimi sağlanabilmektedir. Renk renk boy boy olan püsküller mezuniyet törenlerinde kıyafetlerin ve cübbenin en görsel detayı olmaktadır. Püsküllerin üzerine mezun olunan tarih yazılabilmektedir. Akademik giysi olarak cüppe ve kep hayatımıza 12.yy’da üniversitelerin açılmasıyla girmiştir. Zaman ilerledikçe de cüppelerin renk, şekil olarak değiştiğini gözlemlenmektedir. Batılılaşan Türkiye, Amerika’da başlayan kep fırlatma geleneğini de ülkeyi dahil etmiştir.

Mezuniyet Püskülü Firma Hakkında Bilgi

Mezuniyet püskülü anı olarak da saklanabilir. Her şeyin bir kalitesi olduğu gibi püsküllerinde belirli özellikleri vardır. İyi bir püskül birinci sınıf iplikten, dolgun ve zengin görünen kalitede olmasına özen gösterilmelidir. Püsküllerin rengi genellikle cübbelerin şerit kısmındaki renklerle bütünlük sağlamaktadır. Diğer bir genelleme olarak ise püsküller siyah renginde olabilmektedir. Firmaların mezuniyet törenlerinin süsü olan püskülleri için avantajlı sipariş özellikleri mevcuttur. Örneğin bir firmadan mezuniyet töreni için cüppe ve kep dikimi için sipariş verirseniz püsküllerin hediye olması olası bir durumdur. Profesyonel hizmet sürekliliği sağlayan firmalardan net sonuçlar elde edilmektedir.Okulların firmalara püsküllerin nasıl olması gerektiği konusunda detaylı bir şekilde tasarımlarını vererek memnuniyet sağlanmaktadır.

Mezuniyet Püskülü Ev Yapımı Hakkında Bilgi

Evde kişiler fon veya evakağıtlarıyla ve çeşitli malzemelerle mezuniyet kepi hazırlanabilmektedir. Püsküllerini de istenilen renkte oluşturabilmektedir. Birkaç adımda kep ve püskül yapımı tamamlanmaktadır. Ekonomik olarak bir seçenek olmaktadır. İnternet sitelerinde video olarak nasıl yapıldığı hakkında bilgiler verilmektedir.Mezuniyet püskülü ister keplerin üzerine dikilebilir isterinse de dikilmeden aksesuar şeklinde takılıp çıkarılabilmektedir. Genel olarak tercih edilen püskül renkleri siyah ile turkuaz olmaktadır. Devamını parlak sarılar pembeler de sağlamaktadır. İstenildiği renkte üretimi sağlanan püsküllerin meşhur renkleri kırmızı, pembe, mavi, turkuaz olarak göze çarpmaktadır. Akademik olarak renklerinde anlamları vardır. Örneğin anaokulundan mezun olan bir öğrencinin püskül rengi sarıyken üniversiteden mezun olan bir öğrencinin püskül rengi de turkuaz olabilmektedir. Evrenselleşmiş renkler püskülleri tamamlamaktadır.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir