Kep Nedir?

Kep Nedir?

Mezuniyet törenleri birçok gencin sabırsızlıkla beklediği özel günlerden biri olarak hayatlarında yer almaktadır. Bu törenlerde özel kıyafetler giyilerek törenin akıllarda en güzel görüntülerle kalması istenmektedir. Mezuniyette giyilen en özel kıyafetler cübbe ve keptir. Kep,  cübbe ile birlikte giyilen özel bir tören kıyafetinin tamamlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Mezun olan öğrencinin o günü için özel olarak hazırlanan bir kıyafet olan cübbe ve kepin bu törenlerde giyilmesi gelenek olmuştur.  Kep nedir sorusuna cevap bulmak adına öncelikle kep ne zaman kullanılmaya başlamıştır bunu bilmek gerekmektedir. Kep 12. Yüzyılda üniversite ayarında ilk eğitim kurumları açılmaya başladığında bu okula devam eden öğrencilerin özel olduğunu hissettirmek için tasarlanmış ve okul hayatında giyilmeye başlanmıştır. Zamanla okul kıyafeti olmaktan çıkıp özel törenlerde giyilen kıyafetlerin bir tamamlayıcısı olarak kullanılmaya başlamıştır.

Kep Nedir ve Niçin Kullanılır?

Kep mezuniyet törenlerinde kullanılan ve cübbe ile ikili oluşturan bir aksesuardır. Kesiz bir mezuniyet kıyafeti düşünülememektedir. Bu sebeple kepler özenle hazırlanmakta ve özellikle bayanlarda saçın yapılması ile başa yerleştirilmektedir. Kep nedir sorusunun en güzel cevabı olarak kep mezuniyette havaya fırlatılarak mutluluğun doruk noktaya ulaşmasını sağlayan bir aksesuardır denilmektedir. Kep özellikle saçın daha düzenli olması ve tören sonrasında gelenek halini almış kep atma eğlencesi için kullanılmaktadır. Ayrıca kepli fotoğrafın çekilmesi ve bir ömür mezuniyeti hatırlatacak bir anının saklanması için de oldukça gereklidir.

Kep Nedir ve Kep Modelleri Nasıldır?

Kep mezuniyet kıyafetlerinin ve törenlerinin vazgeçilmezi olarak oldukça özenle hazırlanan bir aksesuardır. Kepler renk olarak cübbe ile uyumlu olarak hazırlanmaktadır. Kep modellerinde en çok dikkati çeken husus özellikle anaokulu ve ilkokul keplerinin üzerinde mezuniyet bilgilerinin yer alabilmesidir. Bunun yanında kepler satenden ve kumaştan olmak üzere farklı ürünlerden tasarlanabilmektedir. Keplerin yan tarafından sarkan püsküllerde de farklı modellere rastlamak mümkündür. Kepten farklı renkte ve üzerinde mezuniyet yılının demir şeklinde tasarlanarak oluşturulduğu püsküllerin yanında kep ile aynı renkte ve düz bir model olarak tasarlanan kep püskülleri de bulunmaktadır.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir