Kep Modelleri

Kep Modelleri

Mezuniyet törenleri insanların hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu gün insan hayatında bir kez yaşanacak bir gün olduğu için bu günde giyilecek kıyafetlerin de özel olmasına dikkat edilmektedir. Mezuniyet kıyafetleri bu durum düşünülerek tasarlanmaktadır. Cübbe ve kepten oluşan bu özel tören kıyafetlerinde kep modelleri farklılık göstermektedir. Mezuniyetin hangi okuldan yapıldığı ve cübbenin modeli kep modellerinin belirlenmesinde önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Kep ve cübbeler aynı mezuniyet töreninde bulunan herkes tarafından aynı renk ve model olarak kullanılacağı için mezuniyet kıyafeti seçiminde hassas olunmalı ve doğru karar verilmelidir.

Kep Modelleri ve Kep Tasarımında Dikkat Edilen Noktalar

Kep modelleri öğrencilerin mezun oldukları okulun derecesine ve özelliğine göre farklılıklar göstermektedir. Anaokulu, ilkokul, lise ve üniversite olmak üzere mezun oluna okula göre mezuniyet cübbesi ve kepleri farklı şekillerde tasarlanmaktadır. Anaokulu ve ilkokul kep modelleri daha renkli ve ayrıntılı olurken lise ve üniversite kep modelleri çok daha klasik olarak tasarlanmaktadır. Keplerin üzerine okulların ve mezuniyet yıllarının yazılması da söz konusu olmaktadır. Bunun yanında keplerin yanında olmazsa olmazlardan olan püsküller de farklı şekillerde tasarlanmaktadır. Kep püskülleri cübbenin kumaşı ile aynı renk olabileceği gibi cübbe üzerinde bulunan şeritlerin renkleri ile de aynı renkte olması mümkün olmaktadır. Bu bağlamda seçilecek cübbenin ve kepin uyumlu olması törene hoş bir görüntü katacaktır.

Kep Modelleri ve Kepin Kullanımı

Mezuniyet törenlerinin vazgeçilmezi olan keplerin tasarımında farklı kumaşlar kullanılmaktadır. Bu kumaşlar genellikle cübbe ile aynı kumaş olmaktadır. Kep modelleri oluşturulurken cübbe ile uyumlu renk detayları kep üzerine eklenmektedir. Bu detay kep üzerinde bazen bir şerit halinde oluşturulurken bazen de cübbedeki renk detayı kepin püskülünde karşımıza çıkmaktadır. Keplerin kullanım modelleri de cinsiyete ve saç modeline göre farklılık göstermektedir. Başörtüsü kullanan bir öğrencinin kepinin başa yerleştirilmesi, saçını topuz yapmış bir öğrencinin kepi başına takışı gibi farklı kep takma stilleri bulunmaktadır. Bütün bu modellerde kep başın üst kısmına düz olarak yerleştirilebileceği gibi saçın modeli ile uyumlu olarak yan şekilde de takınabilmektedir.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir