Mezuniyet Kıyafetleri

Mezuniyet Kıyafetleri

Eğitim hayatının en önemli günlerinden biri olarak okuldan mezun olunan gün gösterilebilir. Mezuniyet mutluluk verici ve insanların hayatında bir kez yaşayacakları bir olaydır. Mezuniyet törenlerinde özel olarak hazırlanmış olan kıyafetler giyilmesi gelenek olmuştur. Mezuniyet kıyafetleri içinde cübbe ve kep giyilmesi yaygındır. Cübbe ve kep mezun olan öğrencilerin sınıflarına ve yaşlarına göre farklılık göstermektedir. Bu kıyafetleri giyen öğrenciler kendilerini çok özel hissetmektedirler. Bu özel gün için hazırlanmış olan bu kıyafetler törenin bir parçası olarak yer almaktadır. Mezuniyet törenlerinde yapılan törenin son kısmında öğrenciler mutluluklarını ifade etmek için keplerini havaya fırlatırlar.

Mezuniyet Kıyafetleri Modelleri 

Mezun olacak kız ve erkek öğrenciler öncelikle mezuniyet töreni için kendi tercihleri olan elbiseleri giyerek bu geceye hazırlanmaktadırlar. Daha sonra ise tören anında giyilecek olan cübbe ve kepin giyilmesine sıra gelmektedir. Cübbe ve kep eğitim kurumu tarafından mezun olacak öğrencilerin hepsine hitap edecek bir cübbe ve kep modeli seçilmelidir. Mezuniyet kıyafetleri renk ve model olarak çoğunluğun tercihi olmalıdır. Cübbe ve kep modelleri içerisinde satenden yapılmış olan ve kumaştan yapılmış olan modeller bulunmaktadır. Bunun yanında kıyafetlerde özellikle üniversite mezuniyet cübbelerinde ve firmalarında farklı renklerde şeritler bulunmakta ve okulun amblemi yer almaktadır. Anaokulu ve ilkokul mezuniyet kıyafetlerinde ise oldukça canlı renklerin kullanımı söz konusu olmaktadır. Bu kıyafetlerin üzerinde ve keplerin üzerinde okulun adı ve mezuniyet yılı yazılmaktadır.

Mezuniyet Kıyafetlerinin Özellikleri

Okul hayatının sona ermesinin kutlandığı gün olan mezuniyet töreninde öğrenciler oldukça şık olmak istemektedirler. Bu günü hatıralarında en güzel şekilde hatırlamak için çalışmaktadırlar. Mezuniyet kıyafetleri mezun olunan okul tarafından satın alınarak okulun amblemi üzerine işlenebildiği gibi belli bir ücret karşılığında kiralanabilmektedir. Bu kıyafetlerin seçiminde okulun özellikleri de göz önünde bulundurulmaktadır. Mezuniyet kıyafetinin en önemli parçası keptir. Kepler cübbe ile aynı renkte ve aynı kumaştan yapılmaktadır. Keplerin en önemli detayları ise yan taraflarında bulunan püskülleridir. Bu püsküller normal bir püskül olabileceği gibi püskülün üzerinde mezuniyet yılının bulunduğu püsküller de bulunmaktadır. Kep püskülleri cübbe ile aynı renkte olabileceği gibi farklı renkte de olabilmektedir.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir