Cübbe ve Kep

Cübbe ve Kep 

Uzun yıllar eğitim gören öğrenciler mezun olmayı başardıkları okuldan ayrılmadan önce mezuniyetlerini bir törenle kutlamaktadır Mezuniyet törenleri öğrenciler için son derece özel anlar olup öğrenciler söz konusu törenlerde özel kıyafetler giymektedir. Mezuniyet kıyafeti olarak da bilinen cübbe ve kep öğrencilerin çok daha özel görünmesini sağlamaktadır. Bu törenlerin olmazsa olmaları konumuna yükselen bu kıyafetlerin farklı çeşitleri bulunmakta ve öğrenciler bunlar arasından kendisine en uygun olanı tercih etmektedir. Cübbe seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken çok sayıda husus bulunmakta ve bunların tamamına çok büyük özen gösterilmesi gerekmektedir. Çünkü mezuniyet törenleri insanların hayatlarının en tatlı anlarıdır ve bu anlar hayat boyu hatırlanmaktadır. Ayrıca törenlerde çok sayıda fotoğraf çekilmekte ve bunlarda ilerleyen dönemler için hatıra olmaktadır. Bundan dolayı mezuniyet törenlerindeki cübbe seçimi son derece önemlidir.

Cübbe ve Kep Kumaşları

Cübbe ve kep için en önemli unsurlardan bir tanesi kumaşlardır. Kumaşların kalitesi bu kıyafetlerin kalitesini doğrudan etkilemekte ve bundan dolayı da çok büyük bir dikkat gerektirmektedir. Bu kıyafetlerde kullanılan kumaşın basit olmaması ve yeterince ağırlığa sahip olması gerekmektedir. Ayrıca bu kumaşların hafif parlak olması cübbelerin çok daha güzel görünmesini sağlamaktadır. Bu türde farklı kumaşlar bulunmakta ve bunlardan birisi ile dikilen kıyafetler beklentileri fazlasıyla karşılamaktadır. Kumaşların dışındaki bir başka önemli unsur ise cübbelerin üretimi esnasında kullanılan dikişlerdir. Yani işçilik kalitesidir ki bu da cübbelerin güzel görünmesini doğrudan etkilemektedir. Cübbelerin kesimleri ve dikişlerinin bu alan usta olan bir kişi tarafından yapılması beklentilerin karşılanmasını sağlamaktadır. Kaliteli işçilik ve kaliteli kumaş bu konudaki olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır.

Cübbe ve Kep Renkleri

Cübbe ve kep seçimi yapılırken önce renk seçiminin yapılması gerekmektedir. Cübbeler için genellikle siyah renk ağırlıkta olsa da insanların istekleri doğrultusunda her renkten üretim yapılmaktadır. Bundan dolayı kişiler kendi zevkine uygun renkleri belirlemelidir. Bu aşamadan sonra da cübbenin tasarımının nasıl olması isteniyorsa onun da belirlenmesi gerekmektedir. Böylece öğrenciler kendi istekleri doğrultusunda zevklerine uygun kıyafetleri giyebilmektedir.

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir